Info om TVD böckerna

The Awakening

Elena Gilbert är den vackraste och populära tjejen i Robert E. Lee High School. Hon drivs av en vilja att vara bäst på allt, och tar ett intresse i en vacker ny student vid namn Stefan Salvatore, som upprepade gånger undviker henne.

Stefan räddar småningom Elena från Tyler Smallwood natten till den Homecoming Dance. Efteråt, de två gradvis obligationen, vilket leder honom att gengälda hennes känslor. När paret blir förälskad, är deras stad Fell kyrka som terroriseras av oförklarliga, skrämmande "djur attacker", med Stefan blir en misstänkt.

När Elena försöker konfrontera Stefan upptäcker hon sin fruktansvärda hemlighet. Stefan är en vampyr, född i den italienska renässansen under senare delen av femtonde århundradet. Men Stefan är inte den som har begått mord, gärningsmannen är Stefan diaboliska bror Damon Salvatore, som lever för att vålla elände på Stefan liv. De två bröderna blev vampyr av kokett tyska Lady Katherine Edin Swartzchild, som de båda älskade. Katherine skickades att bo hos Stefan och Damons familj att återhämta sig från en "sjukdom". När Stefan och Damon hade ett argument över Katherine och bad henne att välja mellan henne att hon blev upprörd och sprang. Nästa morgon klänningen hittades med en hög av aska och hennes ring under ett träd. De två bröderna hade en kamp på liv och död, där de båda dödade varandra. De vaknar dagar senare inne i graven. Anledningen till att Stefan ursprungligen undvikas Elena var för att Elena är en droppe Dead Ringer av Katherine. Av samma skäl väljer Damon också att fortsätta Elena efter henne runt i den magiska döljande av en kråka och han invaderar hennes drömmar. Trots tvång, avvisar Elena Damon's framsteg och förblir stoiskt lojal mot Stefan.

Elena avslag Angers Damon. I ett anfall av raseri, framkallar han Stefan att slåss.

I efterdyningarna försvinner Stefan. Stadsborna av Fell kyrka tror Stefan försvinnande befäster sanningen att Stefan ligger bakom attentaten. Men Elena är säker på att hon inte vet vad som verkligen hade hänt. Hon tycker att Damon är ansvarig för Stefan försvinnande, och hon vet Stefan är i allvarlig fara. När Elena är i klass allt passar ihop och hon stormar ut och går till kyrkogården.

The Struggle

Fortsätter där The Awakening slutade, konfronterar Elena Damon om Stefan försvinnande. Men när Elena står fast vid sitt avvisande av Damon romantiska förskott, vägrar Damon för att hitta Stefan. Elena måste vända sig till sina bästa vänner, Bonnie McCullough och Meredith Sulez. Bonnie, som tros ha övernaturliga förmågor, använder magi för att spåra Stefan. Flickorna upptäcker Stefan fastnar i botten av en brunn, nära döden. Efter Stefans räddning, erbjuder Elena honom sitt blod för att återhämta sig.

Även Stefans eldprov diskar staden tron att han begick fruktansvärda "djur" angrepp står Stefan fortfarande fientlighet i staden. Och som stadens monumentala årsdag, "Founder's Day" metoder, når Elena hennes bristningsgränsen.

Elena motståndare, Caroline Forbes har stulit Elena dagbok. Elena bekänner alla hennes hemligheter till sin dagbok, och dess innehåll kan läsas som bevis för att Stefan är en våldsam brottsling. Orolig Stefan psykiska välbefinnande, att Elena vänder hjälp av hennes vänner hämta dagbok. Bonnie, Meredith och Elena försöker bryta sig in i Caroline hus för att hitta den dagbok till någon framgång, och Caroline familj kommer hem för tidigt. I en galen flykt blir Elena isolerade från de två andra flickorna. Hon upptäcker Damon gömmer sig i skuggorna av Forbes huset. Damon erbjuder sig att hjälpa Elena sak - om Elena ger honom blod i gengäld. Elena vägrar.

Vampyrer kan bara in i huset hos en människa om de är inbjudna, efter det att de inbjudna kan komma och gå som de vill. För att få tillgång till Elena hem Damon influenser Elenas morbror Robert att bjuda in honom till deras hem för tacksägelse. Senare på natten Elena hör Damon bryta i. Hon vet att hon är säker på att hennes rum är i den äldre delen av huset (hälften av Elena hus brändes ner flera hundra år sedan och en annan halv byggdes på den, så på något sätt räknas som två hus och Damon bara har bjudits in till halv där Elena säng rum inte är det) Men när Damon ger henne en skrämmande ultimatum, att välja mellan Damon blödning Elena, hennes lillasyster, Margaret, Elena uppoffringar själv. Damon tvingar Elena i ett blod utbyte.

Strax efter, berättar Elena Stefan om dagböcker. Stefan berättar Elena att även om Caroline avslöjar innehållet i Elena dagbok för hela staden, på grund av sin kärlek till Elena kommer Stefan stanna och kämpa för hans oskuld. Stefan föreslår då att Elena, och de utbyta blod.

På Grundare dag, Elena och hennes vänner gör sitt bästa för att stjäla Elena dagbok, men deras försök är meningslösa. Men när Caroline försöker läsa dagboken, är det upptäcks att dagböckerna har kopplats - Caroline har tolkat sin egen dagbok. Damon hade stulit tillbaka Elena's.

Damon accepterar smugly Elena tack, men hans tillfredsställelse snabbt förvandlas till ilska när han hör om Elena engagemang. Elenas faster och farbror är också mindre än glada. Frustrerade över sina reaktioner, Elena stormar ut, låna sin väns bil.

Elena kör argt till Stefan residens. Men när hon äntligen kommer dit, är Stefan inte hem, och det är något egendomligt händer med vädret. Elena tycker Damon s befogenheter kan vara ansvarig. Men det finns något illvilliga om vädret. Den är ond och brutal, och den vill Elena död ... Hon känner det är något som lurar i mörkret. Hon hoppar in i bilen och försöker ta sig över rinnande vatten, eftersom hon tror att detta kommer att hålla henne säker. Bron sedan raster och hon driver i vattnet. Hon drunknar då i bilen.

Stefan, Bonnie och Meredith hitta henne död i floden. Stefan ligger henne under ett pilträd och lämnar för att hitta Damon, tro att han gjorde det. Elena vaknar sedan upp som en vampyr som hon drack nog av Stefans och Damons blod att börja förändringen.

 

The Fury

Boken börjar med just valt "Elena titta Damon och Stefan engagerad i en kamp på liv och död. Ursprungligen hon inte känner igen bröder på grund av hennes konfusion, som nyligen dött och uppstått som en vampyr, men snart ett flimmer av minne får henne att inse den hon älskar är skadad och behöver hennes hjälp.

Läsaren leds att tro att hon hänvisar till Stefan, som hon har haft en passionerad relation med under hela de två första volymerna, utan istället Elena attackerar honom, och fullt har för avsikt att döda honom för ont Damon. Stefan, på erkännande Elena, inte slå tillbaka och låter henne klumpigt och brutalt bita honom. Damon kommandon så småningom att hon ska sluta och tar henne på jakt efter blod. Stefan ingriper, orolig för uppmärksamheten mer döda kroppar kan ge, men han inser att Elena måste dricka blod för att fullborda sin omvandling till en vampyr, annars kommer hon att dö. Stefan förklarar för Matt vad som hänt med Elena och övertalar honom att låta henne foder från honom så hon kommer att slutföra övergången.

Efteråt Damon gömmer henne i Alarik Saltzman s vinden och när hon har vilat, börjar hennes förvirring att lyfta. Elena är djupt upprörd över det sätt som hon attackerade Stefan och smyger ut ur Alarik hus, overhearing ett samtal om hennes sätt som anger nya historielärare är mer än han verkar. Även vandring, försöka bearbeta all ny information, snubblar Elena på hennes egen minneshögtid. Den stora nöd hon tycker ser detta drar både Stefan och Damon till henne. Stefan är lättad när Elena minns deras kärlek och Damon är rasande, men de tre distraheras av den märkliga beteende en stor förpackning med städerna sällskapshundar. Hundarna är alla sitter, som om väntar på ett kommando, tills ägaren av en av hundarna försöker närma henne, vänder förpackningen plötsligt på honom och han är bara räddas av Stefan intervention.

Mer konstiga händelser leder de tre vampyrer, med hjälp av Bonnie, Meredith, Matt och Alarik, att dra slutsatsen att samma effekt som tvingade Elena bort av bron fortfarande förfölja staden och är särskilt inriktat på Elenas kära. Det visar sig att Katherine, förfalskat vampyr som vände Damon och Stefan, hennes egen död 500 år tidigare i ett fåfängt försök att få bröderna närmare så att de kunde vara hennes eviga följeslagare. Hennes plan misslyckades, och bröderna, hatar varandra mer än någonsin, dödade varandra och, som de båda hade förtärts Katherine blod ökade de som vampyrer. Katherine var rasande av brodern fortsatta fejd, så hon flydde till Klaus, den som hade vänt henne till en vampyr på hennes dödsbädd. Under hans undervisning, blev Katherine mer kraftfull och ganska unstable.In slutet Elena har glömt det hat hon hade för Damon och hon finner att han inte är ond, han är speciell.

Katherine får veta att Stefan har blivit kär i Elena. Av svartsjuka hon tomter en utstuderad hämnd, med början den systematiska tortyr av Stefan. Hon har så småningom Damon, Stefan och Elena bundet i en underjordisk krypta, där hon planerar att tortyr och avyttra dem alla. Som Katherine debatter mest föredra ordning och reda i deras död, lyckas Elena frigöra sig och tvingar Katherine till en axel av solljus, och slita av hennes skyddande lapiz lazuli halsband. Elena har Katherine där tills de äldre vampyr sönderfaller och är svåra brännskador själv som Katherine hade redan tagit bort den skyddande ringen från Elena hand. Stefan drar Elena tillbaka in i skuggorna, men det är för sent, Elena har dött i Stefans armar efter att hon gjorde honom lovar att ta väl hand om Damon. Boken avslutas med en dagbok från Bonnie, som erkänner att Elena var varken perfekt eller ett helgon, men hon gjorde det yttersta offret för att rädda staden och att hon älskar Elena båda hållen.

 

The Dark Reunion

Som en psykisk, har Bonnie drömmar om Elena i den andra världen. Men drömmar tur snabbt skrämmande. Som orsakar död en av sina vänner. En källa till makt har infiltrerat Fells Church, sätter sina invånare i fara. Att inte veta vad man ska göra, Meredith, Matt, och Bonnie använda en kalla stava uppmana till Stefan och Damon - men vilken sida står Damon på? Denna roman expanderar kraftigt Bonnie och Meredith som tecken. Bonnie tar ledande roll som hon skriver i dagboken. Hon hittar också en möjlig romans med Matt Honeycutt. Efter lite forskning i biblioteket Stefan inser Tyler Smallwood är en varulv. De koka ihop en plan och lura Tyler in på kyrkogården. Efter hotade honom, berättar Tyler uppseendeväckande information om mördaren. De lär sig Klaus, den vampyr som gjorde Katherine en vampyr är mördaren, och har fångat Caroline. De fyra reda på från Meredith's galna farfar att det enda som kan försvaga Klaus är vit aska trä. Klaus gör en överenskommelse med Stefan, "Kom ensam eller flickan dör." Bonnie, Meredith och Matt försöka övertala Stefan att ta del av deras blod för att göra honom starkare men han vägrar och varnar dem att inte följa. De bortser hans hot och följa. De ser Stefan med en gren av vit aska trä och Bonnie inser att det är en fälla och ropar till Stefan innan han blir skadad. Det är en kamp på den gamla Francher plats djupt i gammalt trä. De förlorar kampen och Stefan är på randen till döden. Damon dyker upp ur ingenstans och visar sin lojalitet när han står på spel Klaus. Det är dock Klaus inte skada illa, och han attackerar Damon. Bonnie skriker för Elena. Hon framstår som en lysande dimma tillsammans med andar inbördeskriget soldater som hade kämpat och dött i fjället kyrka. De tar Klaus och bära bort honom. Slutet är det mest överraskande ännu för Elena vänner som hon nästan lämnar för alltid och sedan ges en ny chans att komma tillbaka till livet så hon tar det.

 

The Return: Nightfall

När Elena offrade sig för att spara två vampyr bröder som älskar henne - den vackre, grubbel Stefan och den eleganta och farliga Damon, hon sänds till ett öde bortom döden till en mäktig övernaturlig kraft drog henne tillbaka. Nu Elena är inte bara mänsklig. Hon har makt och gåvor som var skänkt henne i livet efter detta. Vad är mer, hennes blod pulser med en överväldigande och unik kraft som gör henne blod oemotståndlig till vampyr. Stefan vill hitta ett sätt att hålla Elena säkert så att de kan göra ett liv tillsammans. Men föll kyrka är i fara igen. Två magiska räv sprit heter Shinichi och Misao har dragits till staden. Dessa två varelser, som kallas "Kitsune" lyckas kontrollera Damon med hjälp av "Malach" som tar kontrollen över sina body.Under deras inflytande, är Stefan lockas bort från Fell's Church med löften om dödlighet igen. Han lämnar ett meddelande om Elena dator förklara för henne skälen för dennes avgång. Han kommer att döda sig själv. Han berättar för henne att lita på sina vänner tills han kommer tillbaka. Damon, under kontroll av de Malach och Kitsune, förändringar noteringen så att det nu lyder att Stefan lämnar för gott och att han lämnar Damon ansvar att se efter Elena. Senare lär sig Matt Damon att ändras meddelandet från en säkerhetskopia på datorn. När de lära sig att Damon bytte de försöker att lista ut varför och veta att han var besatt av en av malach hela tiden. Elena hjälper då Damon minnas vem han egentligen är genom att förstöra Malach inuti honom. När de två konfrontera Kitsune samtycker Shinichi bara att berätta för dem om var Stefan fängelse om han kan ta bort alla Damon minnen från det förflutna tid har han tillbringat med Elena. De är överens. Först efter Shinichi går detta inte inser Elena varför detta var ett sådant pris att betala. Damon glömmer hans ånger och vänskap och allians har han kommit att få med Elena, Bonnie, Meredith och Matt. Boken avslutas med Damon, Elena och Matt kör iväg för att hitta Stefan.

Den Bokomslag för The Return: Nightfall funktioner Elena, en vit fjäder med blod på det eller ett hjärta består av två tunna linjer av rök (denna sista täcka finns i Latinamerika och Spanien.

 

The Return: Shadow Souls

En ångerfull Damon, tillsammans med Elena och Matt följer Stefan in i mörkaste dimensionen i ett försök att befria honom från fängelset har han luras att istället för den frälsning han sökte. När Matt ser Elena och Damon komma för nära vänder han tillbaka och skickar Bonnie och Meredith att informera Elena vad som händer hemma. Bonnie och Meredith gå Elena som alla tre är tvingade att gå in som slavar, de kedjade och koppel egendom en vampyr - Damon. Elena Gilbert är återigen i centrum av magi och fara bortom hennes fantasi. Och ännu en gång, är Stefan inte där för att hjälpa. Elena tvingas anförtro sitt liv åt Damon, den stilige men dödliga vampyr som vill Elena, både hennes kropp och själ. De måste resa till slummen i den mörka dimensionen, en värld där vampyrer och demoner går fria, men människor måste leva som slavar av sina övernaturliga härskare. Under denna tid blir Elena närmare Damon, hon ger den kärlek hon skulle ge till Stefan till Damon. Hon och Damon utbyte blod många gånger i hela boken (i vissa mycket ångande sätt) och i sin tur finner hon har känslor för honom, att lägga ett val att hon redan har blandats upp livet, vad bror gör hon egentligen vill? Stefan är fängslad här, och bara Elena kan befria honom genom att hitta de två gömda halvor kitsune nyckeln till hans cell. Damon, Elena, Bonnie och Meredith måste alla passa in i världen av den mörka dimensionen och företag i sin dödliga höga samhället. Endast på detta sätt kan de kunna hitta Stefans nycklar att frige honom och sedan Elena kommer att kunna återförenas med sin själsfrände. Medan detta pågår, hemma Matt gömmer sig från lagen och försöker att bekämpa onda kitsune som förstör själva kärnan i deras gemenskap. Matt vänder hjälp av lokala läkare och hennes brorson till pensionatet ägare, och Isobel mormor, som en gång var en prästinna, behålla sina hem tillsammans tills Elena, Stefan och Damon tillbaka. Elena senare får reda på den gåva hon fick från Kitsune är en blomma som kan vända en vampyr till människa. När de reser tillbaka till pensionatet Damon nyfikenhet får honom på bättre och blomman vänder sig människor med en lukt. Blomman var från en kitsune Stefan möttes i den mörka dimensionen, och skulle vara för Stefan, som nu sitter som en vampyr, och försöker att göra ett bättre förhållande till honom och Elena. Damon, å andra sidan vill ingenting att göra med mänskligheten och är nu fast en människa. Stefan och Damon önskar bara att de skulle kunna byta platser (Damon som en vampyr, och Stefan som människa).

Den Bokomslag för The Return: Shadow Souls funktioner Damon eller en nyckel med blod på.

 

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0